® Уред за домашно опушване на месо неръждаема стомана | EDAYS.bg

Уред за домашно опушване на месо неръждаема стомана

  • Каталожен номер 7005

Във времена, когато хората не са разполагали с възможностите на съвременните технологии, един от начините за консервиране на храната, е бил нейното предварително опушване. Днес този най-древен метод за запазване на продуктите не е старомодна алтернатива за консервиране, а страхотен начин да се добави щипка уникалност към вкуса на месото, рибата, зеленчуците или даже сиренето. Рецептите са безкрайно разнообразни, защото ароматът на опушеният продукт е обожаван от много хора. За всички, които спадат в тази категория, са следващите редове.

 

Как да опушим храната си в домашни условия?

 

Опушването на храна у дома вече не се свързва с представата за задимени помещения и миризма на пушек, която преследва домакините дни наред. Съществуват отлични уреди да бързо, безпроблемно и качествено печене и опушване. Изборът включва скари, барбекюта и всякакви уреди за домашно опушване, всеки със своите достойнства и възможности, които да отговарят на различни претенции и виждания за ползване у дома. Всички уреди работят на принципа на непряката топлина, която циркулира около храната и така я обработва. Използването на непряка топлина за опушване прави месото крехко, като в същото време запазва аромата му, без да го изгаря с директен пламък.

 

Уред за домашно опушване на месо от неръждаема стомана

 

 Уредът за домашно опушване на месо е изработен от неръждаема стомана с дебелина 1 мм. Това позволява  оптимална работа с него и отлични резултати. Състои се от две части. Горната е самата камера за опушване, където се поставят и обработват продуктите. Тя е изработена с широка вратичка. Вътрешната част разполага с 8 броя куки за месо, 3 броя шишове за куките и 2 броя рафтове, които можете да ползвате за по-крехкото месо и рибата.

За допълнително улеснение при приготвяне на храната, вратичката разполага с отвор за поставяне на термометър. Той е включен в комплекта. С него се следи температурата на уреда във всеки един момент и може да се регулира постоянно в зависимост от изискванията за приготвяне на различните видове меса.

За да бъде чисто наоколо, докато приготвяте месото, най-отдолу има тавичка, в която се събира мазнината.

Долната част на уреда за опушване на месо е мястото, където горят стърготините и се образува самият пушек, придаващ любимия вкус и неповторим аромат, характерен за този вид обработка на продуктите.

Вътре е поставено едно голямо чекмедже, където се разпалват дървените въглища. За да бъде подходящ уредът за всякакви изисквания и възможности, е предвидена опция въглищата да бъдат заменени с нагревател, който не е включен в комплекта. Можете да си го поръчате допълнително.

В чекмеджето е поставена една малка тавичка за дървени стърготини, която стои върху разпалените въглища или нагревателя. За да се получи опушващ ефект, стърготините не трябва да се разпалват и да горят с пламък, а само да тлеят и леко до пушат. За тази цел трябва да са добре намокрени. Количеството на стърготините трябва да е 3-4 шепи. Подробната информация за частите на уреда се намира в  инструкциите за употреба, които получавате заедно с комплекта.

С уред за опушване на месо от неръждаема стомана можете да приготвите 6-7 килограма месо. Ще постигнете естествен вкус на пушено месо в домашни условия.

 

 

Забележка: Посочената цена е с ДДС, но не включва сумата за доставка

Транспортни размери : 81х28х40

Размери на уреда: 27,5х39 х80

Тегло: 14,3 кг

 

Поръчайте само с едно натискане на бутона!

Въведете името и телефонния си номер и ние ще ви се обадим, за да уточним подробностите.

Нашето предложение: Поръчайте си допълнителни стърготини за опушване от нашия сайт.

Размери: 27.5 cm × 39 cm × 80 cm
Тегло: 14.3 kg

Поръчайте само с едно натискане на бутона! Въведедете името и телефонния си номер и ние ще ви се обадим, за да уточним подробностите.

Лесна поръчка

Цена 195.99лв
255.99лв

Или въведете количество и продължете за нормална поръчка във или извън работно време

Уред за здравословно опушване на месото
Уред за опушване на месо от неръждавейка
Домашна пушилня
0/5
© 2017 | Website by Semantic.bg